Tuesday, July 12, 2022

Mandi Bunga , susu, limau purut, aromatheraphy lavender di Spa Senawang

 

Rawatan mandi bunga yang mengandungi susu, limau purut, essential oil dan bunga. Rawatan selama 30 minit, nak rendam lama juga dibenarkan.

Manfaat Mandi Bunga Yang Perlu Anda Tahu

Mandi bunga dan kaitannya dengan budaya orang Melayu memang tidak asing lagi. Malah ia juga sinonim kepada golongan wanita yang lambat bertemu jodoh kononnya sebagai usaha untuk menarik perhatian si lelaki. Namun jangan terkejut jika ada segelintir golongan lelaki juga menggemari mandi bunga di spa senawang.

Kebiasannya amalan ini dilakukan sama ada untuk mewangikan dan menyegarkan badan, menaikkan seri wajah dan mencantikkan kulit do spa senawang. Bagi pasangan pengantin yang akan berkahwin, amalan ini juga sering dijadikan ‘list-to-do’ di spa senawang, supaya mereka kelihatan manis dan berseri ketika berada di atas pelamin. Bagaimanapun mandi bunga juga dilakukan atas tujuan tertentu seperti menolak perkara yang tidak baik.

Dalam Islam, hukum mandi bunga adalah harus sekiranya ia dilakukan oleh ahli-ahli yang mahir dalam bidangnya dan perbuatan itu tidak bertentangan dengan syariat Islam dan hukum syarak. Apa yang dimaksudkan di sini adalah jika perbuatan itu disertai dengan ayat pemujaan memanggil syaitan atau mantera yang berunsur sihir, bertujuan ‘memanggil’ pendamping atau semangat dan percaya kononnya bunga atau limau yang digunakan untuk mandi mempunyai ‘kuasa’ untuk menyembuhkan sesuatu penyakit.

Dari segi saintifiknya pula, ia merupakan satu amalan yang baik. Menurut pakar motivasi, Dato’ Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah, mandi bunga membantu seseorang itu berasa segar, sekaligus membantu menaikkan seri wajah disebabkan khasiat yang terdapat di dalam bunga yang diserap ke dalam badan.

Perlu tahu bunga adalah penyerap tenaga matahari yang baik dan kebaikannya akan diturunkan kepada seseorang yang mengamalkannya di spa senawang. Butiran debunga halus yang dihasilkan Bungan akan kelihatan seperti bergerak dan bernyawa apabila direndam di dalam air, hasil dari tekanan dengan zarah-zarah air di spa senawang. Deria luaran badan akan diaktifkan melalui gerakan ini lalu meransang sistem hormon badan dan akhirnya akan ‘menggerakkan’ organ dalaman untuk bekerja dengan lebih baik.


Jadi jangan tunggu ya bakal pengantin. Spa pengantin Senawang terbaik


No comments:

Post a Comment

Spa Pengantin Naikkan Aura Seri Di Spa Senawang

Rawatan Pengantin Di Spa Senawang.. Bagi para bakal pengantin, kita hendaklah membuat persiapan diri kita bagi menghadapi harei yang bahagia...