2017 - Anjung Meranti Beauty Spa

Friday, 27 October 2017

21:48

FACIAL SEREMBAN TERBAIK YANG EFFECTIF

FACIAL SEREMBAN TERBAIK YANG EFFECTIF
Assalamualaikum dan Salam sejahtera uolss...
FACIAL SEREMBAN  yang popular ni berada di senawang semua... FACIAL SEREMBAN ni namanya ANJUNG MERANTI BEAUTY SPA.

PROMOSI FACIAL SEREMBAN : DERMABRASSION

TIDAK SESUAI UNTUK JERAWAT, KENDUR, PARUT LUBANG LUBANG.
KITA CANTIK TANPA PEMBEDAHAN OKAY..
Dermabrassion Facial RM 99 Only tau.. Rawatan selama satu jam. Apa yang dibuat adalah:
>Cleanse
>Double Cleanse
>Scrub
>Dermabrassion Machine
>Extraction (tanpa besi tau)
>Gold Hydration Booster Mask.

Jangan lepaskan peluang ya kakak kakak semua... Jom datang ke FACIAL SEREMBAN DI SENAWANG NI..

FACIAL SEREMBAN YANG TERBAIK.
We love you all yang banyak support kami.. Alhamdulillah...
LOKASI SELANG DUA PINTU MAYBANK DATARAN SENAWANG, NEGERI SEMBILAN


Appointment di whatsapp / call 013-684 2222 FACIAL SEREMBAN
21:36

SPA SEREMBAN TERBAIK

SPA SEREMBAN TERBAIK


Spa Seremban yang terbesar berlokasi di Senawang.

Menawarkan rawatan terapi kecantikkan dan terapi anti stress khusus buat wanita yang berkerjaya dan ibu ibu yang amat penat menguruskan rumahtangga. Dengan belaian tangan yang dapat menenangkan urat urat yang tegang dan sakit. Warga wanita yang berada di Seremban wajib datang di Spa Seremban ini kerana tempat yang tenang serta mesra pelanggan. 

Spa Seremban ini mempunyai pelbagai rawatan seperti:


>FACIAL  ( JERAGAT / JERAWAT / PARUT BERLUBANG / PARUT HITAM )
>URUTAN BADAN
>SCRUB BADAN
>MANDI BUNGA ( PENGANTIN )
>SAUNA
>MANDI SUSU
>WHITENING BODY
>BLEECHING
>BEKAM
>WAXING
>EYE LASHES PERMING
>SKIN TAG REMOVER / MOLE REMOVER / WART REMOVER
>MANICURE / PEDICURE / FOOT SPA

Jom kita lawati Spa Seremban yang menjadi idaman setiap wanita disini. Spa Seremban yang terbaik.

Temujanji diperlukan di Spa Seremban ini. Whatsapp / Call 013-6842222

Spa Seremban ANJUNG MERANTI BEAUTY SPA  selang dua pintu dari Maybank Dataran Senawang.

21:11

DERMAPEN DI SPA SEREMBAN TERBAIK

DERMAPEN DI SPA SEREMBAN TERBAIK
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Spa Terbaik di Senawang yang mendapat sokongan dari ramai pelanggan yang mengemari rawatan kecantikan seperti facial, urutan badan, scrub badan, whitening body, waxing, bekam, sauna, mandi susu, mandi bunga, eyelashes perming dan sebagainya...

Spa Terbaik di Senawang ni terletak di sebaris Maybank Dataran Senawang je selang dua pintu dari Maybank Dataran Senawang.

Spa Terbaik di Senawang ini beroperasi setiap hari dari Isnin hingga Ahad. Public holiday pun buka. dari pukul 10 pagi hingga 7 malam. jika nak dtg malam whatsapp utk temujanji ye uolls.


www.wasap.my/60136842222



Rawatan Facial terbaru kami adalah DERMAPEN. Baik untuk parut berlubang lubang. jom tengok bagaimana rawatan ini dapat memperbaiki kulit berlubang...

Thursday, 19 October 2017

08:22

SPA SENAWANG 3 BINTANG YANG POPULAR

SPA SENAWANG 3 BINTANG YANG POPULAR
 




Spa SENAWANG yang berlokasi di selang 2 pintu dari Maybank Dataran Senawang. Bersebelahan MC DONALD Senawang. Khusus untuk wanita yang memerlukan rawatan kecantikan seperti :

>FACIAL  ( JERAGAT / JERAWAT / PARUT BERLUBANG / PARUT HITAM )
>URUTAN BADAN
>SCRUB BADAN
>MANDI BUNGA ( PENGANTIN )
>SAUNA
>MANDI SUSU
>WHITENING BODY
>BLEECHING
>BEKAM
>WAXING
>EYE LASHES PERMING
>SKIN TAG REMOVER / MOLE REMOVER / WART REMOVER
>MANICURE / PEDICURE / FOOT SPA

Spa Senawang ini bernama ANJUNG MERANTI BEAUTY mula beroperasi sejak 2011. Kami amat mengalu-alukan wanita untuk mendapatkan rawatan ditempat kami khususnya wanita yang amat stress atau yang bermasalah kulit muka.

Spa Senawang kami banyak menggunakan ESSENTIAL OIL yang sangat memberi impak dalam menangani stress, kesakitan badan serta emosi. Spa Senawang ini menggunakan brand YOUNG N LIVING semestinya yang berkualiti.

Penggunaan produk muka pula kami menggunakan AVIDERM dari Paris. Keberkesananya terbukti membantu ramai menyelesaikan masalah kulit mereka di Spa Senawang ini.

Untuk membuat temujanji sila Whatsapp / Call 013-684 2222




Friday, 5 May 2017

21:46

Istimewa Hari Ibu di Anjung Meranti Beauty Spa Senawang

Istimewa Hari Ibu di Anjung Meranti Beauty Spa Senawang
Image may contain: one or more people and text

HARI IBU akan di sambut tidak lama lagi.Justeru itu wanita yang bergelar ibu akan diraikan di Anjung Meranti Beauty Spa, Senawang bermula 2 May 2017 sehingga 2 April 2017.Pelbagai promosi yang di adakan di Anjung Meranti Beauty Spa di Senawang ini.

Promosi itu diadakan bagi memberi peluang kepada seorang anak untuk membalas kembali kasih sayang sebagai tanda menghargai jasa dan pengorbanan ibu kepada mereka,pada masa sama, ia juga bertujuan untuk memberikan tahap pengiktirafan tertinggi kepada seorang ibu yang digelar sebagai Ratu Hatiku.

Anjung Meranti Beauty Spa Senawang menganjurkan pelbagai rawatan antaranya termasuklah
- Pakej Pengantin
- Pakej Memutihkan Wajah / Badan
- Urutan Badan Wanita
- Berbekam
- Medicure / Pedicure
- Sauna
- Mandi Bunga dll








Saturday, 29 April 2017

20:18

Aviderm Memang mendapat Sambutan di Anjung Meranti Beauty Spa Senawang

Aviderm Memang mendapat Sambutan di Anjung Meranti Beauty Spa Senawang
Siapa suka pakai produk Aviderm?Mungkin ada yang tak tahu lagi Anjung Meranti Beauty Spa adalah salah satu outlet di Senawang yang menjual produk Aviderm ni.Produk antarabangsa yang didatangkan khas dari Paris ini digunakan untuk rawatan wajah di Anjung Meranti Beauty Spa kami.

Antara rawatan wajah yang kami sediakan ialah Jerawat, Kulit Kusam, Pigmentasi (Jeragat) Oil Seed (Kutil) dan ..ehhhh nak lagi?? klik sini untuk tengok sendiri rawatan wajah kami..Heheh

Terima Kasih pada pelanggan kami yang masih setia mendapatkan rawatan wajah dan menggunakan produk Aviderm dari kami..Terima kasih daun keladi ye..






Jom Whatsapp temujanji anda 
👉 Whatsapp / Telegram :
📲 013 - 684 2222 / 019 - 668 2422

Group Promotion For Telegram :
🌴Lokasi :
Di sebelah Maybank Dataran Senawang.
Pengguna google maps klik -- https://goo.gl/maps/wFtvimseQKy

😍 Buka setiap hari you all'ss
10.00 pagi – 7.00 malam (Walk in / Appoitment)
Isnin – Ahad

Friday, 28 April 2017

01:58

Rawatan Bleeching

Rawatan Bleeching

Thursday, 27 April 2017

23:43

Perkhidmatan tiga bintang di Anjung Meranti Beauty Spa

Perkhidmatan tiga bintang di Anjung Meranti Beauty Spa




Pelbagai cara dan kaedah yang boleh dilakukan oleh seseorang untuk menjaga kesihatan diri. Ada yang sukakan aktiviti lasak seperti aktiviti luar seperti yoga, senam erobik dan lain-lain..Tetapi ada segelintir dari kita yang lebih gemar mengunjungi rawatan kecantikan di pusat-pusat rawatan seperti di spa.

Bagi yang menggemari perkhidmatan spa, mungkin anda boleh mengunjungi Anjung Meranti Beauty Spa yang terletak di Dataran Senawang, Seremban Negeri Sembilan.

Anjung Meranti Beauty Spa yang mendapat pengiktirafan sebagai pusat spa dan kecantikan bertaraf tiga bintang oleh Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan tersebut menawarkan pelbagai bentuk perkhidmatan yang boleh membantu pengguna menjaga tahap kecantikan wajah dan badan masing-masing.Perkhidmatan utama yang kami tawarkan ialah urutan badan dan urutan wajah.

“Anjung Meranti Beauty Spa juga menawarkan pakej pembersihan wajah dengan menggunakan produk antarabangsa iaitu Aviderm.




“Produk keluaran Aviderm dan pakej Anjung Meranti Beauty Spa juga mampu membantu yang mempunyai masalah jerawat dengan produk Rectifying Cream yang dipakai 2 kali sehari iaitu pagi dan malam..Namun kami mengesyorkan anda mendapat terlebih dahulu rawatan khusus untuk jerawat 2x seminggu.

Bagi anda yang ingin mengurangkan berat kami turut sediakan Slimming Package bermula pada harga bermula RM799 dengan 10x rawatan.“Ia termasuk pakej Steambath,Hot Blankket dan Fat Buster Light. Anjung Meranti Beauty Spa juga menawarkan pakej mandian lulur dan skrub pada harga ditawarkan bermula RM99 megikut pakej yang sesuai,” katanya kepada Aura Juita baru-baru ini.

Menariknya tentang spa ini, kami menawarkan pakej yang boleh disifatkan ‘mampu milik’ kerana kami mahu memberi peluang kepada orang ramai untuk menikmati perkhidmatan spa bertaraf tiga bintang dalam keadaan yang selesa dan santai..

“Selain itu, Anjung Meranti Beauty Spa juga merupakan spa yang patuh syariah kerana kami tidak mencampurkan pelanggan lelaki dan wanita dalam satu kawasan.

Bagi sesiapa yang berminat untuk mencuba sendiri rawatan di Anjung Meranti Beauty Spa bolehlah datang ke Taipan Senawang atau boleh hubungi kami di talian 
013- 684 2222 / 019 668 2422 untuk sebarang temujanji





01:48

Anjung Meranti Beauty Spa Exclusive Outlets Produk Aviderm

Anjung Meranti Beauty Spa Exclusive Outlets Produk Aviderm
Haii..Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Anjung Meranti Beauty Spa di Senawang salah satu outlet tunggal di area Senawang yang menggunakan produk AVIDERM dari PARIS..Produk Aviderm ni 100% menggunakan bahan semulajadi..Kami juga adalah antara outlet ekslusif yang menjual produk penjagaan wajah Aviderm ini..Untuk pengetahuan para pelanggan dan juga bakal pelanggan kami di luar sana, rawatan wajah yang di lakukan oleh terapis kami menggunakan produk Aviderm khususnya bagi kulit berjerawat, berparut jerawat.dan lain-lain lagi masalah wajah.



Aviderm adalah produk penjagaan profesional kulit wajah.Ia dapat mencegah dan merawat penyakit kulit dari pelbagai sudut agar kelihatan lebih sihat dan lebih baik daripada yang sebelumnya.

Rata-rata daripada kita yang berusia menghadapi penuaan kulit pra-matang dan Dehidrasi. Masalah Kedutan dan garis-garis ekspresi adalah sebahagian daripada tanda-tanda penuaan kulit. Tanda-tanda penuaan boleh disebabkan oleh pelbagai faktor dalaman dan luaran. Antara faktor dalaman termasuklah umur.Secara tidak langsung mengurangkan keanjalan kulit, kehilangan air semula jadi, radikal bebas dan diet juga serta beberapa faktor lain. Faktor luaran seperti perubahan cuaca, penggunaan produk yang tidak sesuai, merokok, pengambilan alkohol, alahan kulit, pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari dan peningkatan radikal bebas juga menjadi pennyebabnya.

Visi kami adalah mudah; untuk menyediakan penyelesaian penjagaan kulit untuk semua orang, sesuai dengan kemampuan. Setiap orang adalah unik dengan cara tersendiri.Anda perlu tahu, rupa kulit yang sempurna memberikan tahap keyakinan yang tinggi dan membolehkan kita untuk berinteraksi lebih baik dalam setiap aspek kehidupan kita. Oleh itu, kami di Anjung Meranti Beauty Spa Senawang berazam untuk mendekati setiap seorang daripada anda dan membantu serta ingin memberikan yang terbaik untuk kembalikan keceriaan di wajah anda.

MASALAH JERAWAT???



Immaculate_RectifyingCream_IS007
Cream / Moisturizer 
Inovatif pelembap dan anti-oksidan ini digabungkan dengan ekstrak tumbuhan yang lain, yang direka khas mengikut kulit yang berbeza, direka keberkesanannya bagi Hidrasi, Menggalakan, Melindungi, Menyeimbangkan, menenangkan dan untuk memulihkan kulit agar tahan lama, bertambah seri, lembut dan kulit sihat

Toner_Refining_IS003

Immaculate Solution dicipta khas melalui formula maju saintifik daripada campuran herba semula jadi, dengan derma secara logik menguji terbukti dalam merawat berminyak, jerawat dan kulit berjerawat. Ia membawa yang lengkap bagi menyesuaikan untuk ubat yang sesuai untuk jerawat meradang, berjerawat dan perkembangan jerawat. Dengan berkesan dari pelbagai unsur-unsur aktif yang berharga dipaparkan manfaat dari mengawal dan mengawal selia sebum berlebihan, anti-radang, anti-mikrob, menenangkan, penyembuhan dan membaik pulih

Cleanser_Mild_IS002

Pembersih Muka & Toner
Pembersihan dan Toner memainkan peranan penting di kalangan semua kulit kerana ia membantu untuk mengeluarkan semua kotoran dan sisa kotoran dari permukaan kulit, mencegah liang kulit daripada tersumbat dan memberikan kulit untuk rasa yang lebih baik untuk aplikasi penjagaan kulit yang seterusnya. Pembersih dan toner Aviderm mengandungi bahan-bahan aktif yang terpilih daripada tumbuhan bagi memenuhi pelbagai masalah kulit seperti Deep Cleansing, Softening yang menyegarkan sambil mengekalkan tahap PH kulit yang seimbang.
Serum_AcneBalancing_AN001

Immaculate Solution dicipta khas melalui formula maju saintifik daripada campuran herba semula jadi, dengan derma secara logik menguji terbukti dalam merawat berminyak, jerawat dan kulit berjerawat. Ia lengkap untuk ubat yang sesuai bagi jerawat berparut, berjerawat dan  jerawat nanah. Unsur-unsur aktif yang dicampurkan dapat memberi manfaat dan mengawal selia sebum berlebihan, anti-radang, anti-mikrob, penyembuhan dan membaik pulih kulit wajah.


Nak tahu lebih banyak lagi tentang produk Aviderm ni??? 
Jom WhatsApps kami sekarang . 013 - 684 2222

Monday, 24 April 2017

00:47

Sauna Baik Untuk Kulit Yang Sihat Dan Berseri

Sauna Baik Untuk Kulit Yang Sihat Dan Berseri
Siapa suka SAUNA ?Artikel dari Kevin Zahari ini membuktikanya.!!!
Mungkin  ramai yang tidak tahu bahawa bersauna merupakan satu amalan yang bagus untuk kesihatan badan. Selain dapat menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan, jika diamalkan selalu, sauna juga membawa banyak manfaat terhadap tahap kesihatan fizikal.
Ritual atau rutin yang dilakukan semasa bersauna berbeza mengikut kesesuaian diri masing-masing. Namun konsep asas bagi terapi bersauna adalah untuk meningkatkan suhu badan dengan duduk dalam sebuah bilik panas yang lazimnya berada pada suhu 180 darjah Fahrenheit. Selepas 10 hingga 20 minit, iaitu apabila haba bilik itu mulai menjadi terlalu panas, seseorang itu akan menyejukkan badan samada dengan masuk ke dalam kolam renang atau mandi. Selepas berehat seketika, seseorang itu akan kembali ke bilik sauna dan rutin ini boleh diulang sekerap mungkin.

Image result for sauna relax
Prinsip utama dalam terapi sauna adalah untuk membuatkan badan berpeluh dengan banyak kerana ini akan dapat membantu mendetoksifikasi badan, menenangkan minda dan bakar kalori pada masa yang sama.

Prinsip utama dalam terapi sauna adalah untuk membuatkan badan berpeluh dengan banyak kerana ini akan dapat membantu mendetoksifikasi badan dan menenangkan minda. Antara manfaat amalan bersauna kepada kesihatan diri adalah seperti berikut:
  1. Mengurangkan stres – stres boleh menyebabkan kesihatan fizikal merosot. Malah ada banyak penyakit yang bersangkut-paut dengan stres. Haba dari sauna mengurangkan ketegangan otot dan merangsang penghasilan endorfin, satu kimia semulajadi yang dihasilkan dalam otak yang bertindak sebagai penahan sakit. Endorfin ini akan menjadikan seseorang itu merasa lega dan tenang.
  2. Melegakan otot – Penghasilan endorfin semasa sauna dapat melegakan kesakitan yang dialami oleh pengidap artritis serta mereka yang mengalami ketegangan otot selepas bersenam. Kenaikan suhu badan dalam sauna menyebabkan saluran darah mengembang. Hasilnya, peredaran darah akan meningkat dan ini akan membantu proses penyembuhan semulajadi badan.
  3. Kulit yang sihat dan berseri – sewaktu melakukan sauna, aliran darah ke kulit akan meningkat dan ini akan menyediakan lebih banyak nutrien di bawah kulit dan permukaan tisu. Hasilnya, kualiti kulit akan bertambah baik secara beransur-ansur.
  4. Detoksifikasi – haba yang dijana oleh badan sewaktu bersauna dapat menyingkirkan toksik yang berada di bawah kulit melalui peluh. Setiap hari kita terdedah kepada toksin samada dalam makanan atau persekitaran kita. Sauna dapat membantu badan kita mengdetoksifikasikan toksin tersebut.
  5. Hipertermia – apabila badan terdedah kepada haba yang tinggi, badan akan berada dalam keadaan seakan-akan sedang demam. Keadaan “demam” ini akan merangsang proses penyembuhan semulajadi badan. Hasilnya, sistem imunisasi badan akan menghasilkan lebih banyak sel darah putih yang berfungsi melawan penyakit dan antibodi untuk menghapuskan virus dan patogen-patogen lain.
  6. Membakar kalori – Proses berpeluh mengunakan banyak tenaga. Tenaga ini diperolehi daripada penukaran lemak dan karbohidrat sewaktu proses pembakaran kalori. Penyelidikan perubatan mendapati seseorang itu boleh dengan mudahnya berpeluh sebanyak 500 gram dalam dalam satu sesi sauna, membakar hampir 300-400 kalori.
seseorang itu boleh dengan mudahnya berpeluh sebanyak 500 gram dalam dalam satu sesi sauna, membakar hampir 300-400 kalori.
Beberapa langkah-langkah keselamatan:
  • - Jangan duduk dalam bilik sauna lebih daripada 45 minit.
  • - Selepas meninggalkan sauna, pastikan anda mendapat rehat yang secukupnya.
  • - Minum air yang mencukupi untuk menggantikan cecair dan mineral yang hilang semasa bersauna.
  • - Tanggalkan kanta lekap (contact lense) sebelum memasuki sauna.
  • - Wanita hamil tidak boleh sama sekali bersauna. 

Sunday, 23 April 2017

20:46

Mandi Bunga Untuk Naik Seri Bagi Wanita Yang Belum Berkahwin

Mandi Bunga Untuk Naik Seri Bagi Wanita Yang Belum Berkahwin
MUSIM BERKAHWIN? NAK CANTIK PADA HARI PERSANDINGAN?

Semua orang suka bila sebut pasal kecantikan dan ketrampilan.Tetapi tahukah anda wahai wanita di luar sana kecantikan bukan hanya pada wajah dan bentuk tubuh yang melintuk sahaja.Selain dari itu kecantikan dalaman juga harus di beri perhatian..Biarlah seiring cantik dk luar dan juga dalaman.

Untuk itu bagi menyerlahkan lagi keanggunan bagi bakal pengantin dan menaikan seri tubuh dan wajah, spa kami ada menawarkan Mandian aura bunga dengan campuran susu, purut, sireh. Baik untuk pengantin dan orang yang menaikan aura kecantikan.

Mandi bunga bukan hanya untuk bakal pengantin saja tau, bagi yang nak temuduga, ibu yang dah beranak pinak hatta ibu yang tengah mengandung pun boleh mencuba sendiri mandi bunga ni.

Banyak khasiat mandi bunga ni..Tak percaya?Cer google..hehehh

Jom Whatsapp temujanji anda
👉 Whatsapp / Telegram :
📲 013 - 684 2222 / 019 - 668 2422

Group Promotion For Telegram :
👉 https://t.me/AnjungMerantiSpaSeremban

🌴Lokasi :
Di sebelah Maybank Dataran Senawang.
Pengguna google maps klik -- https://goo.gl/maps/wFtvimseQKy

😍 Buka :
10.00 pagi – 7.00 malam (Walk in / Appoitment)
Isnin – Ahad


Image may contain: text and food

Thursday, 20 April 2017

22:35

Urut 1 Badan 1 Jam tapi RM59 Jer? Biar betul ni..

Urut 1 Badan 1 Jam tapi RM59 Jer? Biar betul ni..



Masa lalu kat Anjung Meranti Beauty Spa ni rasa cam serba salah nak masuk. Yelah nama pun spa kan..Rata-rata kengkawan yang masuk Anjung Meranti Beauty Spa ni suka dengan rawatan dorang.Semua kengkawan cakap spa  kat Anjung Meranti Beauty Spa ni kan rawatan dia memang berbaloi dengan harga rawatan dia..

Mula-mula kita orang nak pergi urut kat tempat yang biasa-biasa je, almaklumla kiteorang ni bajet pon ehem2 gak..Tapi masa kiteorang datang untuk tanya pasal pakej lain-lain rawatan terus je dapat offer urutan 1 badan 1 jam dengan harga RM59 je.

Terkejut gak promosi urutan tu..Sebab bila refer dengan broucher dorang harga asal memang RM99 untuk 1 jam gak kira mahal lah jugak, tapi rakan kite orang asyik cerita pasal rawatan dorang je, rasa excited nak cuba tu meluap-luap gak la.Dah di pasak dengan cerita pelbagai tentang rawatan spa dan feedback positif dari rakan kite orang yang dah banyak kali dapatkan rawatan kat sini.Dorang siap boleh request nak staff mana yang urut dorang.. 


So kite orang  decided lah nak cuba sendiri urutan kat situ.

Masa kita orang sampai kat situ, jam baru pukul  3 petang mcm tu..Masuk-masuk je dah terbau aroma terapi, persekitaran spa pun memang relax suram2 gitew..Nama pun spa kan,tak kanlah nak terang benderang lak kan?Dengan diiringi alunan muzik yang memang layan gak, kiteorang dijemput masuk ke sebuah bilik khas untuk berurut. 

Mulakan dengan langkah bismillahirahmanirahim....itu penting kan..

So dah tukar pakaian maka aktiviti mengurut pun dijalankan..relax nye....Masa dia urut tu, ok lah...aku rasa org yg urut aku tu memang ada jari jemari dan tangan yang magik kot, yelah lah, sebab aku boleh rasa cara urutan dorang tu berbeza.Senang cakap setiap sentuhan dorang tu ada rasa auranye.Sakit tapi sedap..

Nikmat kena urut ni sedap gak dia urut kaki tu, sampai tertidur aku...haha...

Then dah habis urut tu, kitaorg tunggu mak kat kaunter dorang ade bagi air.Dorang kate tu air buah.Sedap gak rasa dia, selalu orang panggil ni macam herba cina kot.. Bila adik aku keluar, then aku tanya lah adik aku, apasal aku tak dengar dia jerit, ekk?? tak sakit ke...dia pon cakap "sakit dan sedapp  gilaaaaaaaaaaaaaaaa! sampai sempat kuar air liur basi!!"

Then aku tanya ah lagi "Cittt iyer la tuu..!" pastu ada ke adik aku cakap "boleh ke pasni kau belanje lagi rawatan yang lain plak??

Hahahaha

Gila apa adik aku ni, ingat staff dorang nak layan ko je ke satu hari???? Bagilah peluang kat orang lain test dulu..Next time kite try rawatan lain pulak.

Jom Whatsapp temujanji anda 

👉 Whatsapp / Telegram : 
 013 - 684 2222 / 019 - 668 2422

Group Promotion For Telegram :
https://t.me/AnjungMerantiSpaSeremban


Tuesday, 18 April 2017

02:12

Wanita Cepat Stress?Ni adalah Penyebabnya

Wanita Cepat Stress?Ni adalah Penyebabnya
Kaum ibu yang bekerja atau anda yang bergelar Wanita amat mudah mengalami tekanan.Tak kira sama ada di tempat kerja,rumah,sekolah dan juga persekitaran.Antara tubuh yang sering menerima kesan akibat tekanan ialah di leher, bahu dan kepala. Ketiga-tiga bahagian ini berkait rapat. Justeru, apabila ‘stress’ kepala akan turut sakit.

Tekanan dan ketegangan badan banyak bergantung kepada pergerakan anggota itu sendiri. Jika sebelah kiri banyak bergerak, maka bahagian kiri yang banyak mengalami ketegangan.Kebiasaanya leher dan bahu akan tegang dan sakit menyebabkan darah tidak dapat mengalir dengan lancar sekali gus menyebabkan timbulnya migrain, insomnia dan keletihan.


Di Anjung Meranti Beauty Spa kami menggunakan Kaedah urutan aroma Terapi.Kaedah urutan aromaterapi dapat merangsang pengeluaran hormon endorfin iaitu sejenis bahan kimia yang membangkitkan rasa gembira dan seterusnya meningkatkan keyakinan diri.Bagi memudahkan urutan dilakukan, minyak aromaterapi disaran digunakan kerana berupaya merehatkan minda. Jadi sambil meredakan ketegangan anggota badan, minda juga secara automatik turut segar dan bertenaga semula.

Kebaikan Coffee Scrub:

👉Menjadikan kulit cantik, halus, gebu dan cerah.
👉Menanggalkan sel-sel mati serta daki pada badan.
👉Memutihkan bahagian-bahagian tersembunyi seperti pelipat paha, lutut,siku, celah ketiak.
👉Mengurangkan tekanan dan keletihan.
👉Mengekalkan tenaga.
👉Menghindarkan bau badan dan peluh berbau.
👉Memperbaiki tekstur kulit.
👉Mengurangkan dehidrasi
👉Mengembalikan kebersihan kulit daripada kotoran dan sel mati mendap dalam liang pori-pori.
👉Mengembalikan warna kulit supaya sekata.
👉Menghilangkan warna kulit berbelang.
👉Mengembalikan seri kulit kusam akibat peningkatan umur dan pancaran matahari.
👉Menjadikan kulit sentiasa lembut dan lembap.
👉Menjadikan kulit sentiasa tegang dan tidak berkedut.

Hasil pembacaan dari lifestyle.com peneliti dari Jerman iaitu Wilhelm Stahl dipetik berkata:“Mengambil pepejal cocoa (coklat) yang kaya flavonoid seperti dark chocolate dapat mencegah kanser kulit.”

Manakala hasil penelitian dari Heinrich U, Nukam K, Tronnier H, Sies H, dan Wilhem S, yang diterbitkan di Journal of Nutrition 2006 juga menunjukkan pengambilan coco kaya flavanol yang dalam jangka panjang dapat bermanfaat untuk melindungi dari sinar UV berlebih yang menimbulkan erythema dan meningkatkan keadaan kulit pada wanita.

Manfaat Lulur Coklat:

👉Lemak coklat atau cocoa butter yang terkandung dalam lulur coklat berkhasiat melembutkan, menghaluskan kulit.
👉Lulur coklat juga dapat memutihkan atau mencerahkan kulit.
👉Mencegah kedutan.
👉Kandungan katekin (catechin) yang merupakan antioksidan mampu mencegah penuaan diri.
👉Melindungi kulit dari pencemaran dan menjadikan kulit bercahaya dan awet muda.
👉Memberikan nutrisi, melembabkan untuk kulit yang sering berada di dalam pejabat yang berhawa dingin.
👉Menjadikan kulit menjadi harum dan menghilangkan bau badan.
👉Aromanya mampu menenangkan minda.

Call / Wasap untuk Temujanji : 013- 684 2222

Monday, 17 April 2017

20:47

Kebaikan Gula Perang Untuk Darah Dalam Badan

Kebaikan Gula Perang Untuk Darah Dalam Badan



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Mungkin dah ramai yang tahu apa khasiat gula perang kepada tubuh badan kita.Selalu kita cuma guna gula pasir untuk dicampurkan dalam minuman kita seperti kopi, dan makanan harian yang bermasak..

Menurut perubatan Tradisional Cina, mereka menggunakan gula perang sebagai pengganti gula pasir.Di Anjung Meranti Beauty Spa salah satu keistimewaan kami ialah menghidangkan air kesihatan yang dikenali sebagai Air Herba Cina.Antara bahan yang terdapat didalam bancuhan air ini ialah gula perang.

APA YANG BESTNYA GULA PERANG NI?

Gula perang ni adalah salah satu alternatif untuk kesihatan bagi menggantikan gula putih. Gula perang mengandungi kalsium, magnesium, potassium dan iron.Gula perang mempunyai rasa yang kuat seperti caramel dan memberi kesan yang sedap pada masakan.

Selain daripada itu gula perang juga baik untuk hati dan boleh membantu melancarkan peredaran darah pada tubuh.Sebab itu lepas berurut di Anjung Meranti Beauty Spa, pelanggan akan rasa segar dan bertenaga seperti sediakala..In Shaa Allah...
03:22

Jangan Rasa Tertekan Sebab Kulit Kusam

Jangan Rasa Tertekan Sebab Kulit Kusam
Sesiapa pun rasa tertekan bila kulit wajah korang yang halus mulus tu bertukar menjadi kusam, tak bermaya dan nampak tua dari usia.Selain dari faktor pemakanan, sikap tidak ambil peduli tentang penjagaan wajah juga menyebabkan wajah semakin menjadi teruk.Kulit kusam,jerawat,jeragat dan jeragat parut tidak boleh dihapuskan dalam masa satu hari, kadangkala mengambil masa bertahun juga untuk pulih sepenuhnya.Jerawat ni tumbuh di wajah berpunca dari kulit berminyak dan sebagainya.Di Anjung Meranti Beauty Spa kami ada penyelesaianya...



Dermabrassion treatment RM 99

* Melicinkan permukaan yang kasar
* Membuang lapisan kulit mati yang tebal
* Membuang parut jerawat
* Pengaliran darah yang lancar dengan sedutan
1 jam tempoh rawatan.

STEP YANG DIBUAT:


- Cleansing Milk
- Dual Plus Cleansing Face N Shoulder
- Scrub
- Dermabrassion Machine
- Extraction (remove black N white head)
- Whitening Black Charcoal Mask

Nak tahu rawatan apa lagi yang kami ada, jangan malu-malu picit je no tel kat bawah tu ha 

👉 Whatsapp / Telegram : 013 - 684 2222 / 019 - 668 2422
Office : 06 - 678 8232


👉
Group Promotion For Telegram :
👉 https://t.me/AnjungMerantiSpaSeremban

🌴Lokasi :
Di sebelah Maybank Dataran Senawang.
Pengguna google maps klik -- https://goo.gl/maps/wFtvimseQKy

😍 Buka :
8.00 pagi – 10.00 malam (By appointment)
10.00 pagi – 7.00 malam (Walk in)
Isnin – Ahad
00:39

Suka Picit Jerawat Guna Kuku?Korang patut Baca ni..

Suka Picit Jerawat Guna Kuku?Korang patut Baca ni..

BAHANA PICIT JERAWAT DENGAN JARI
Tahukah anda jerawat ni disebabkan oleh minyak / sebum, bakteria dan sel kulit mati menyumbat liang roma pada kulit wajah kita?

PICIT JERAWAT?????
Ini perkara normal dilakukan bila ada jerawat, tangan rasa gatal merayap nak memicit. Tabiat memicit jerawat dengan kuku akan memburukkan keadaan kulit dan meninggalkan parut. Elakkan picit jerawat dengan kuku, gunakan losyen jerawat, untuk kecutkan jerawat..

Selain daripada itu JANGAN BERHENTI mengambil treatment untuk jerawat
Mengambil ubat dari pakar kulit untuk jerawat, itu satu tindakan yang bagus. Tapi jangan sewenang-wenangnya berhenti apabila jerawat dah sembuh. Untuk mengelakkan jerawat muncul semula, habiskan ubat mengikut prescription doctor atau amalkan lakukan rawatan khas jerawat untuk mendapatkan kulit yang sihat, bebas jerawat dan bebas minyak.

***Psssstttt 👄 Anjung Meranti Beauty Spa ade sediakan rawatan untuk jerawat ni taw..Sesiapa yang berminat nak pudarkan jerawat tu sebelum raya ni boleh cepat booking slot ye..Wasap je no ni..013- 684 2222 untuk temujanji ye

Blog 👉 http://www.anjungmeranti.com/
Instagram 👉 https://www.instagram.com/senawang_beautyspa/

Saturday, 4 February 2017

21:17

Spa Kecantikan di Dataran Senawang Seremban Negeri Sembilan

Spa Kecantikan di Dataran Senawang Seremban Negeri Sembilan

Assalamualaikum semua...

Jom dapatkan rawatan kecantikkan di Spa kami dengan layanan yang mesra serta high class.

Facial, scrub badan, mandi bunga, steambath, urutan tradisional, urutan aromatherapy, waxing, whitening body, bleeching, manicure, pedicure, bekam dan bermacam lagi.

Hubungi 0136842222 untuk keterangan lanjut.

Kami berlokasi di sebelah Maybank dataran Senawang, Negeri Sembilan.

Friday, 13 January 2017

23:59
Assalamualaikum semua... Yes kami adalah Pusat Kecantikan berlokasi di sebelah Maybank Dataran Senawang, yang termashyur di Spa Seremban. Alhamdullilah kami menitikberatkan keselesaan dan kepuasan pelanggan kami. 

Spa Seremban kami menyediakan pelbagai jenis rawatan iaitu Facial,Body Massage, Bekam, Waxing, Body Whitening, Bleeching, Body Scrub, Mandi Bunga, Sauna, Mandi Susu, dan bermacam lagi.

Facial kami juga mempunyai facial yang mengunakan machine berteknologi terkini dapat mengetatkan, menganjalkan, memudarkan jeragat serta dapat memulihkan jerawat yang sukar dihapuskan.

Kami membawa produk AVIDERM dan SERI INTAN, produk terbaik dipasaran yang terbukti berkesan.

Sila hubungi atau Whatsapp kami di 013 684 2222.

Lawati kami di  https://www.facebook.com/anjungmerantibeautyspa/